Mijn terugblik op 2018

Voorgaande jaren voelden als extreem onrustig. Ik ben toen diep gegaan.

Maar 2018 heb ik ervaren als rustig, stabiel en licht als ik zo terugblik. En dat is gek, want ik werd onverwachts zwanger. Ik wilde wel al jaren een kind, dus het was absoluut gewenst voor mij. Ik stond niet te juichen en springen als een idioot, het voelde alsof eindelijk alles klopte, vanuit rust. Dit was zoals het moest zijn.

Mijn jaarwoord was MOTHERHOOD. Klaarblijkelijk ben ik goed in manifesteren.

Het grootste gedoe was vooral mijn verhuizing naar een groter appartement in Sittard. Blijkbaar willen ze je niet zomaar als je zzp’er, zwanger én alleen bent (mijn vriend en ik wonen niet samen). Maar deze chick is geen quitter, dus na 10 bezichtigingen had ik eindelijk een plek. Op de 12e verdieping. Helemaal mijn ding dus.

2018-05-01 10.48.16.jpg
 

Highlights

  • Mijn zwangerschap. Afgezien wat standaardkwaaltjes vond ik het heerlijk om zwanger te zijn. Mijn tempo vertraagde, vertraagde en vertraagde. Door alle lessen van afgelopen jaren had ik alle geduld en mocht die kleine zo lang mogelijk blijven zitten.

  • Mijn bevalling. Zoveel liefde van mijn vriend. <3 En wat een bijzondere sister is mijn lieve vriendin Femke. <3 Ik deed het zonder medicatie en kwam eruit zonder schade, dus FUCK YEAH.

  • De geboorte van mijn zoon Boaz, op 14 oktober 2018 om 23:53u. <3

  • De reactie van mijn moeder toen ze Boaz voor het eerst zag.

  • Alle bijzondere momenten met mijn kind. Drinkend aan mijn borst. Alles onder plassen tijdens het verschonen. Hoe hij lacht en flappert met zijn armen en benen elke keer als hij wakker wordt en mij ziet.

  • Het succes van Regelhelden.com. Vanaf juli heb ik amper gewerkt, maar door minimalistisch ondernemen, automatiseren en uitbesteden kon het belangrijkste gewoon doorlopen.

  • Theatersportweekend. Zoals elk jaar een van mijn highlights. Nu alweer voor de 6e keer op rij. Met 250 idioten een weekend in een bos hele werelden verzinnen. Oh, en dansen. Heul veul dansen. Dat kan zelfs als je 20 weken zwanger bent.

  • De aankondiging van het optreden van Incubus in Nederland. EINDELIJK mijn favoriete band live zien spelen. En vervolgens het bericht op de dag zelf dat het niet doorging. Ik baal nog steeds. Een highlight omdat ik er de humor van in kan zien. Het was EPIC, Jasmijn!

 
pattygolsteijn.jpg
 

2018, ik heb genoten van je.

2019, ik lief je nu al.

 
Boaz.jpg