Moet ik ook digital nomad worden?

Ja, ik ben minimalist omdat ik me daardoor vrij voel. Nee, ik ben geen minimalist omdat ik de wereld rond wil reizen met alleen mijn rugzak. 

I know: digital nomad zijn is helemaal van nu. Ik ken een heleboel mensen die hun huis hebben opgezegd en overal ter wereld wonen en werken. Maar dat betekent niet dat we het allemaal moeten zijn. Ik wil het niet eens.

Ik hou ervan om een vaste plek te hebben. Een basis. Waar ik altijd naar terug kan komen. Mijn safe space. Mijn thuis. 

Jaja, 'home is where the heart is'. Zo voelt het ook. En toch voel ik me in mijn eigen huis net even meer thuis dan op welke andere plek ook.

Waarom verwachten mensen dan dat digital nomadism de volgende 'logische stap' is voor me? (Lekker hoor, met hippe, dure woorden gooien.)

Ja, ik heb in New York gewoond. Maar daar woonde ik echt. Ik werd 'vrouw van de wereld' genoemd en 'wereldreiziger'. Maar zo heb ik mezelf nooit geprofileerd. Dat ben ik ook niet. Zo voel ik me niet.

Ik hou niet eens van reizen. Mijn vakantievoorpret begint pas enkele dagen voordat ik vertrek. Gelijktijdig met de inpakstress. (Dat inpakken lukt me overigens nog niet zo minimalistisch. Ik flikker gewoon alles in mijn koffer en hoop dan dat ie dicht kan.) 

Waarom verwachten we toch zoveel van elkaar?

Ik verwacht van jou ook niet dat je minimalist wordt. Grappig altijd hoe anderen zich verontschuldigen als ik bij ze op bezoek kom. "Ja sorry, ik weet het, ik moet nog meer minimaliseren. Die kast gaat nog weg. En die stoel in de hoek zet ik binnenkort op Marktplaats." Ok. Good for you.

Ik kies er bewust voor om minder te spullen te hebben, omdat me dat bewegingsvrijheid geeft. Hoe ik dat invul is aan mij.

Laten we elkaar vooral niet gek maken. Ik hoef geen digital nomad te worden en jij ook niet.