Één ding dat je niet mag vergeten bij het minimaliseren

Je werkt hard. Logisch. Er moet brood op de plank komen. Maar hoe vaak zorg je voor plezier?

Ik ben sinds vijf jaar minimalist. Ik heb weinig spullen. Ik werk niet meer met organisaties en mensen die niet bij me passen. Ik stopte met events en workshops toen ik in New York woonde dit jaar. Ik lees weinig blogs, tijdschriften en boeken.

Ik had ruimte vrijgemaakt in mijn leven, mijn huis, mijn hoofd, maar... Ik deed niets met die vrije ruimte. Hij werd leeg. Onvervuld.

Dit jaar solliciteerde ik volop naar een fulltime baan in New York. Gewoon, om iets te doen te hebben. Ik voelde me onrustig.

Vijf maanden geleden kwam ik terug naar Nederland. Ik bezocht mijn familie en dronk koffie met m'n beste vrienden en vriendinnen. We praatten eindeloos over het leven. Op dat moment realiseerde ik me dat ik was vergeten alle mooie dingen binnen te laten.

Ik ging niet meer naar concerten en festivals, terwijl ik daar vroeger zo gek op was. Koffiedates waren zakelijk geworden. Nu vind ik het heerlijk om koffie te drinken 'gewoon' om bij te kletsen. "Bellen doe ik niet aan", hield ik jarenlang vol. Nu hang ik gerust uren aan de telefoon.

Wat doe jij als je niet werkt? Ben je gedachteloos aan het zappen? Hobbel je een beetje de dag door? Ben je aan het slaapwandelen?

It's time to Wake. The. Fuck. Up.

We genieten te weinig. We razen maar voorbij zonder stil te staan bij wat we aan het doen zijn. Voor je het weet is het weer 31 december en denk je: wat heb ik eigenlijk gedaan het afgelopen jaar? (Helaas, "hard gewerkt" telt niet.)

Je laat zoveel los in je leven. Wat laat je binnen? 

Heb je ooit geprobeerd minimalisme te vatten in beelden? Best lastig. Maar het delen van genot en liefde? Makkelijk en heel fijn. Volg me op Instagram.