Wat is voor jou belangrijker: geld of tijd?

Ik voel een beweging opkomen, van mensen die niet meer groot, groter, grootst willen. Die klaar zijn met ambitie, waarin je nooit tevreden bent met wat je hebt. Die niet alles op alles willen zetten om die ton per jaar te verdienen of meer. Die niet avonden en weekenden willen werken alleen maar om die kruiwagens met geld binnen te slepen, om over een tijd ‘echt’ succesvol te zijn.

Er is een nieuwe stroom van ondernemers die vrijheid belangrijker vinden dan geld. Die kiezen voor leven in het nu. Die kiezen voor verbinding met zichzelf en de mensen om zich heen.

En nee, ik zeg niet dat er iets mis is met geld verdienen of dat geld en verbinding niet naast elkaar kunnen bestaan, maar we mogen ons echt afvragen: voor wie doe ik het?

Ga je (te) ver buiten je comfortzone omdat een businesscoach heeft gezegd dat je je kop boven het maaiveld móet steken? Ben je je over de kop aan het werken omdat andere ondernemers vinden dat je het groot moet aanpakken? Ben je aan het bloggen, vloggen of lezingen aan het geven omdat andere bloggers, vloggers of sprekers zeggen dat dat hét pad is naar succes?

Er is niet één pad naar succes. Er zijn geen 10 stappen om rijk te worden. Er bestaan geen 7 geheimen om echt door te breken. We houden elkaar voor de gek.

Er is niet één waarheid. Iedereen heeft z’n eigen pad. Wat voor de ander werkt, geldt niet per se voor jou.

Ik nodig je uit om bij jezelf te checken: wil ik dit wel? En zo niet, gun het jezelf om nee te zeggen. Niet uit angst, maar uit liefde. Omdat jij voelt wat voor jou werkt.

Vind je eigen weg.