Hoe zorg je voor een huisstijl en logo zonder tijd en geld?

Ben je al een paar jaar zelfstandig professional en heb je nog altijd geen huisstijl voor jezelf, terwijl die al lange tijd op je to-do list staat? Of heb je er wel één, maar wil je alles omgooien en komt dat er maar niet van? 

Bij het maken van mijn allereerste website zo'n 15 jaar geleden werd ik verliefd op de kleur #ff0099. Oftewel: knalroze. Die gebruikte ik op allerlei manieren, samen met zwart, wit en grijs. 

En dat doe ik nu nog steeds. Dát is mijn huisstijl. Alles wat moet opvallen maak ik roze: links en buttons.

Klaar. 

Niks fancy. Geen gedoe. Makkelijk te gebruiken op mijn website, social media, Patty Post, visitekaartje, alles. 

Enkele jaren had ik zelfs een logo. Maar toen dropte ik de naam Minimal Switch en ging ik verder onder mijn eigen naam. Ik zat te klooien met een nieuw logo en dacht ineens: fuck it, waarom heb ik überhaupt een logo nodig? Mijn naam en foto zijn uniek genoeg. 

Ik geef dus geen geld uit aan een designer. Het kost me geen tijd. Geen moodboards, geen eindeloos over en weer mailen met concepten en aanpassingen, ik hoef niet te mierenneuken en niet na te denken over welke kleuren bij elkaar passen of wat ik wil uitstralen naar de klant. En het staat niet meer op mijn to-do list met het idee dat ik dat 'ooit' nog eens moet doen. 

Waarom doen we soms zo moeilijk als het ook makkelijk kan?