Hoe kom je af van paniekvoetbal in je marketing en inkomsten?

Het is zo makkelijk om te kijken naar het succes van anderen en te denken dat het is komen aanwaaien. Overnight succes bestaat niet. Niet als je wilt dat het succes jarenlang aanhoudt.

Leuk om in een maand €10.000 te verdienen, maar daarna dan? Het is mij al eens gelukt toen ik er écht voor ging. Vervolgens heb ik de drie maanden daarna lui achterover gehangen en droogde mijn bankrekening weer net zo makkelijk op.

Het opbouwen van je business vraagt om toewijding en een héle lange adem. Is je inzet reactief? Dan is je inkomstenstroom dat ook. Niet stabiel dus en dat voelt echt niet relaxt. Er zit geen flow in je bedrijf en weinig rust. Je reageert vanuit paniek en bent vaak gestresst.

Voor alles heb ik inmiddels een systeem. Administratie, mail, to-do's, en sinds kort ook voor marketing. Elke dag pak ik drie IPA's op. Oftewel Inkomens Producerende Activiteiten. (Keihard gejat van Veronique Prins, maar ik geef haar altijd de credits hiervoor, want ik ben haar ontzettend dankbaar voor deze eenvoudige tip.)

Denk aan een Facebookpost, een blogpost, nieuwsbrief, netwerkevent, bericht naar een potentiële of oude klant, podcast, webinar, workshop, anything. Alles waarmee je nieuwe klanten aan kunt trekken. Maar let op: eindeloos klooien aan je website of je bonnetjes in je administratie boeken bijvoorbeeld telt niet. Het gaat echt om going out there. Jezelf laten zien en horen.

Dit doe ik nu sinds februari en eindelijk zijn mijn inkomsten stabiel. Eerder had ik pieken en dalen, dan paniek en stress en dan weer pieken en dalen. Dat is vreselijk vermoeiend. Nee, er is rust, want elke dag pak ik gewoon 3 items op. Dan weet ik dat ik weer heb 'voldaan' aan mijn bestaan op lange termijn. Uiteraard hou ik dat geheel in Patty-stijl slim bij met een handige Google Doc. (Ook eentje voor jezelf? Klik op File > Make a copy.)

Hoe organiseer jij je marketing? Niet? Op goed geluk? Of ben je ook toe aan een ritme?