’Waar sta jij over vijf jaar?’ is een belachelijke vraag

Hoe vaak heb jij deze vraag gehoord? Hoe vaak heb je toen gedacht: ”Weet ik veel?!” Hoe vaak heb je toen toch maar iets verzonnen, omdat je dacht dat je anders een slechte ondernemer zou zijn?

We moeten al zoveel van onszelf, maar laten ons ook nog een boel opspelden door anderen. We moeten helemaal niks. Ook niet als ik dat zeg op dit blog. Het is ook maar mijn mening. Het is niet dé waarheid. Het is een van de vele.

Net als dat een planning niet dé planning is. Alsof je ’m in steen hebt gebeiteld en nu niks meer mag veranderen. Welkom in de 21e eeuw en thank god voor de delete-knop! Als je planning niet blijkt te werken, dan wijzig je ’m toch?

Dat geldt ook voor je to-do-lijst. Als 'ie veel te lang is, als je het nooit allemaal voor elkaar krijgt, dan schrap je toch lekker? Je hoeft niet alles te doen wat er staat. Jij hebt de taken er zelf opgezet, dus je kan ze er ook weer af halen.

Zo bestaat er bij sommige ondernemers nog het idee dat je een vijfjarenplan moet hebben. Want anders ... ! Want anders wat? Helemaal niks.

Waar ik over vijf jaar sta? Ik weet nog niet eens wat ik vanavond ga eten. 

Ik weet niet waar ik over vijf jaar sta. Ik wil het niet eens weten. Ik laat me graag verrassen.