Maak je ook vele beloftes aan jezelf voor de zomerperiode?

"Deze zomer ga ik EINDELIJK mijn kelder opruimen."
"Ik heb zeeën van tijd in de zomervakantie, dus dan maak ik écht mijn nieuwe website af."
"De komende twee maanden heb ik ruimte om mijn administratie up-to-date te maken. Het staat op mijn to-do list nu."

Goede voornemens voor het nieuwe jaar kennen we al, maar de goede voornemers voor de zomerperiode stapelen zich ook op. Als zzp'er heb je het dan namelijk hártstikke rustig, dus ALLE TIJD om eindelijk je shit op te ruimen.

Jahaaa. Mooi niet dus.

Hoe komen we toch op het idee dat de zomertijd een periode is waarin al ons achterstallig werk magisch wordt weggewerkt? 

Wees eens eerlijk naar jezelf. Jij wilt toch ook gewoon met je luie reet in de tuinstoel zitten met een boekje als het 30 graden is? Of staat dat ook op je lijstje met goede voornemens?

Bepaal liever je summer hours. Fuck fulltime werken. Zeker als het niet hoeft. (Dat geldt altijd overigens. Zomer of niet. Je bent zzp'er, toch? Eigen baas, dus je bepaalt alles lekker zelf.)

Hetzelfde voor mijn zwangerschapsverlof. Ik heb geen grootse plannen. Ook geen kleine plannen. Die voelen vaak juist heel groot. 

Ik kwam bijvoorbeeld zo'n supercute boekje tegen om alles bij te houden over de kleine. Tijdens de zwangerschap al. "Ach baby, je trapt in week 18 al zo hard. Subtiel ben je niet." Ik zag mijn journal entries al voor me. Vervolgens een flashback naar alle superleuke dagboeken van vroeger waar ik drie dagen in had geschreven en daarna... leegte.

Ik lachte in mezelf en legde het supercute boekje weer terug. Nee Patty, je kent jezelf goed genoeg. Don't do it

Ik was zo trots op mezelf. Gek genoeg levert dat ook weer een gevoel van ruimte op. Plannen die je maakt en dan toch lekker eigenwijs van je lijstje schrapt. Heerlijk.

En jij? Hoe goed ben jij in wishful thinking? Hoe realistisch is je planning?

Zijn het werkzaamheden die moeten gebeuren waar je eigenlijk geen zin in hebt? Besteed ze lekker uit, aan een VA bijvoorbeeld. (Tip: Regelhelden.com, mijn andere business.)

Zijn het dingen die niet echt nodig zijn? Stel dat ze gewoon niet worden gedaan. Is dat nou echt zo erg? Schrap ze lekker van je lijstje. Voel de rust. Zet je voetenbadje alvast klaar, limonade erbij en chillen maar.